Prevádzkový aktív VKV – jún 2010

Ako už býva zvykom, deň, kedy sa koná Prevádzkový aktív VKV, bol zase v znamení intenzívneho dažďa.  Ráno keď som to videl z okna, opustila ma všetka chuť niekam ísť.  Predstavoval som si inštaláciu antény v lejaku premočený do nitky. Nakoniec som presvedčil sám seba, že dážď nie je prekážka a vybral som sa na kótu.

Prišiel som pod záverečné stúpanie, zaradil uzávierku a redukciu, ale nepomohlo.  Po päťdesiatich metroch auto v premočenom teréne definitívne zastalo, dokonca sa na mazľavom blate začalo šmýkať dozadu dole kopcom. Našťastie som už takúto situáciu zažil viackrát a dostal auto pod kontrolu. Blato, voda, dážď a ešte raz blato. A čo ma dojalo úplne, že na ceste sa pásli kravy a tie svojími kopytami cestu dorazili úplne.  Nechápem, prečo pastieri musia tie kravy dať pásť akurát na cestu, kadiaľ sa chodí hore k vysielaču, pričom všade na okolí je kopec voľného miesta.  Nevravím, že musia oplývať veľkou inteligenciou, ale toto by mohli pochopiť.

Pomaly som cúval dole, s tým, že vyskúšam ešte jednu cestu naokolo. Aj druhý pokus zlyhal, takisto cesta rozdrbaná od kráv a blato do pol kolies.  Skoro som zapadol, z cesty ma ťahalo po šikmom svahu do bažín. Veľa nechýbalo a musel by som ísť pešo, v daždi niekoľko kilometrov do Telgártu zháňať traktor.

Hneval som sa sám na seba, že som v piatok vyložil z auta reťaze, že mi ich už nebude treba.  Zase sa potvrdili pravdy, ktoré sa mi už potvrdili mnohokrát:  “Vždy treba nosiť všetko, aj zdánlivo nepotrebné.” a “Čo si so sebou nezoberieš, to ti bude určite chýbať.”

S dlhým nosom, som sa otočil a vydal sa na cestu späť do Popradu. Cestou som sa zmieroval s tým, že za tento mesiac veľa bodov nauhrám a v tabuľke klesnem min. o jedno miesto.  🙁

Nakoniec som vysielal z domu, lepšie ako nič. Doma mám len 2el. anténu DK7ZB na okne, určenú na miestne spojenia. Aby som bol presný, 2 elementy na pásmo 2m a 2 elementy na pásmo 70cm.  Narýchlo som ešte musel zmeniť polarizáciu antény na horizontál.

Začal som teda kontestovať.  Podmienky sa zdali byť celkom dobré, urobil som niekoľko OK2 a dokonca aj OK1, čo bol aj ODX, 445km, čo je myslím na moje aktuálne vysielacie podmienky slušné.  Počul som aj 9A stanice, síce na prahu zrozumiteľnosti, ale počul. Samozrejme reálna šanca na QSO bola mizivá.  Navyše anténu som mal natočenú úplne opačným smerom, na Tatry.

Blíži sa 3. subregionálny závod – Poľný deň, takže sa tešíme na zaujíavé QSO, a snáď sa budú vyskytovať aj nejaké Es ako za posledné týždne.

Výsledky sú na http://om0xa.dxradio.sk/other/om8ace/VKV_PA/20100620_OM0XA.html

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!