Prevádzkový aktív VKV – august 2010

Augustový Prevádzkový aktív VKV bol dlho očakávaný a plánovaný, keďže som ten v júli kvôli spavu Hrona musel vynechať.

V sobotu som sa vrátil z Chorvátska, takže na prípravu bolo dosť málo času. Navyše, u Joža OM3GI som mal nový 350W lineár, takže som išiel hneď preňho, aby som ho mohol vyskúšať a pripojiť k TCVRu. Našťastie v sobotu večer sa mi všetko podarilo pozapájať a dať dokopy a dokonca aj všetko fungovalo, čo bolo podozrivé.

Na kótu som sa vybral o hodinu skôr, pre istotu, predsa len s novým lineárom sa môže všeličo vyskytnúť, tak som chcel mať časovú rezervu.

Ako som spomínal, že všetko v sobotu fungovalo, tak v nedeľu to až také úžasné nebolo.  Zlomil sa mi na rotátore jeden úchyt, takže rotátor držal len na jednom. Provizórne som ten druhý nahradil sťahovacími páskami a dúfal, že to celé nepovolí a nespadne rotátor aj s anténou na zem. Našťastie vydržalo to.

Nakoniec sa mi pol hodiny pred začiatkom podarilo všetko dať dokopy, zapol som transceiver a počúval pásmo. Počul som dosť veľa Chorvátov s Ukraincov a zdalo sa mi, že tí Ukrainci boli dosť ďaleké stanice. Usúdil som, že podmienky sú dobré, no moja radosť netrvala dlho, pretože zachvíľu sa po celom pásme zo všetkých smerov ozývalo veľmi silné praskanie na úrovni S6. Bolo to jasné – búrková činnosť v diaľke.  S tým sa nedalo nič robiť.  Začal som nadväzovať spojenia, no bolo to dosť obtiažné. Vzdialené stanice som v tom praskote vôbec nemal šancu počuť a tie bližšie mi museli opakovať údaje, pretože to praskanie sa rozhodlo zapraskať vždy v tej najnevhodnejšej chvíli.

Trápil som sa viacmenej celé tri hodiny, no aj tak sa mi podarilo urobiť celkom dobrý výsledok a dokonca až 18 násobičov – štvorcov.

Búrka sa blížila a tak som po závode rýchlo išiel baliť anténu. Našťastie všetko som stihol zbaliť a nezmoknúť.

Výsledky:

http://om0xa.dxradio.sk/other/om8ace/VKV_PA/20100815_OM0XA.html

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!