Prevádzkový aktív VKV – september 2010

mapa spojení

Stále je uzavretá cesta medzi Popradom a Hranovnicou, takže musím na kótu stále chodiť obchádzkou cez Spišský Štiavník, čo je tak 20 minút navyše.

Počasie bolo krásne, aj keď ráno trochu chladno. Prípravy na kontest prebehli v pohode a bez problémov. Napodiv som nič nezabudol, nič sa nezlomilo, ani nepokazilo. Prípravy som skončil 30 minút pred začiatkom súťaže, čo som využil na skenovanie pásma. Urobil som si prehľad o už súťažiacích staniciach v 9A konteste, ktorý sa začína o hodinu skôr oproti tomu nášmu.  (Nebolo by lepšie, keby tie časy boli skoordinované?)  Počul som niekoľko silných staníc z 9A, S5 a dokonca aj YU a E7.

Najsilnejší bol S56P, ktorý S-meter vybudil na S9+10dB. Burácal statočne, dokonca tak, že som v okoli jeho frekvencie nemohol pracovať.  Silnejšia nebola dokonca žiadna z OM staníc.

Úderom 10-tej hodiny som začal vysielať a spojenia celkom pekne pribúdali. Vždy som zvykol po vychytaní prvých staníc otočiť anténu na východ až juhovýchod a urobiť všetkých tých Košičanov, ktorí vysielajú z domu, ale sú pre mňa cenní, pretože mi pekne navýšia počet spojení, aj keď za menej bodov. Problém bol, že tentokrát ich bolo pomenej.  Objavili sa iba skalný OM8MM a častý OM3CLW.  Potom som ešte vylovil zo šumu OM3WBY, no nesklamal UT5DV a poskytol mi ďalší štvorec.

Na moje milé prekvapenie, dosť dobre chodili české stanice, dokonca mám dojem, že toľko OK1-tiek ako teraz, som neurobil nikdy.  A to aj napriek masívu Kráľovej hole rovno v smere na OK, a aby toho nebolo málo, tak v tomto smere, v azimute asi od 270 do 360 stupňov, bolo silné rušenie, predpokladam, že z vysielačov na Kráľovej holi.Našťastie môj IC-7000 má solídne DSP, tak si s tým praskotom a rachotom poradil aspoň do takej miery, že sa tých pár spojení dalo urobiť.

V tomto kole sa mi podarilo takisto prekonať počet urobených štvorcov. Bolo ich 21 a to samozrejme prispelo k výsledku.

Logbook s mapou spojení si môžete pozrieť tu.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!