Prevádzkový aktív VKV – december 2010

Decembrový prevádzkový aktív bol pre mňa neistý. Aj keď odhodlanie vstávať o piatej ráno bolo, vyskytli sa okolností, ktoré sa silou-mocou snažili zabrániť mi v účasti. Najskôr som mal problémy s benzínom v “približovadle” a vyzeralo to tak, že sa na kopec nebudem môcť dostať, alebo, že budem musieť ísť pešo. To by som jednak prišiel asi na konci preteku a nedokázal by som vyniesť také veci ako 300W koncový stupeň, ktorý nie je práve najmenší, ani najľahší. Už som bol zmierený s myšlienkou, že sa otočím a idem domov, no nakoniec sa mi podarilo dostať sa hore na kótu.

Tam ma čakalo ďalšie nemilé prekvapenie. Zámok na búde bol plný ľadu, nedal sa dovnútra vôbec strčiť kľúč. Snažil som sa do kľúčovej dierky dýchať, ale to bolo neúčinné a navyše som sa bál, že sa mi ústa prilepia na zmrazený kov.  No nakoniec sa všetko podarilo a bol som dnu. Čas ma tlačil, dosť som sa zdržal takýmito blbosťami.  Nezdržiaval som sa a rýchlo začal skladať yaginu. Vonku bol veľmi silný vietor, prevaľovala sa oblačnosť a do tváre šľahali snehové zrná.  Hore na stožiari to bolo ešte silnejšie. Našťastie už som túto činnosť robil veľakrát a tak mám vcelku optimálny postup.  Bol som rád, keď som zliezol dole do tepla.  Rýchlo som pozapájal TRX, PA a všetko ostatné, ostávalo len zapnúť počítať, spustiť log a bolo.  Stihol som to akurát 9:01.  Keď som urobil prvé spojenie, niektorí v okolí už hlásili tretie spojenie.

Súťaž sa začala rozbiehať a spojení vcelku pribúdalo. Keďže je už zima, stanic bolo o poznanie menej a to aj v 9A a S5, kde predsa nemôže byť až taká zima. Ako minulý mesiac, aj teraz som veľmi dobre počul nemeckú stanicu DK1FG a na druhý pokus som s ním urobil spojenie. Chlapík má celkom dobré antény, takže jeho signál je kvalitný.  Počul som ešte jednu nemeckú stanicu, ale tá šla rýchlo do útlmu, takže zo spojenia nebolo nič.

Počet spojení som oproti minulému mesiacu a vzhľadom na ročné obdobie nemal až taký najhorčí, no chýbali mi násobiče, teda veľké štvorce. Oproti novembrovým 22, teraz to bolo iba 13.  Jednoznačne chýbali stanice, pretože čo som počul, to som na 99% urobil.

Výsledky môjho decembrového snaženia  a denník su tu:  PA VKV – 12/2010 – OM0XA

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!